logo VVA Informatisering

DIGICOACHING

We ondersteunen medewerkers bij hun digitale uitdagingen en ontwikkeling van digitale vaardigheden.

Waarom investeren in DigiCoaching?

De digitale ontwikkelingen gaan razendsnel en veel medewerkers hebben moeite om hun systeemkennis en digitale vaardigheden op peil te houden. DigiCoaching helpt medewerkers om succesvol mee te groeien met de digitale transformatie en om aangeschafte systemen optimaal te gebruiken.

Hoe wij kunnen helpen

Ons team van DigiCoaches bestaat uit een mix van ervaren functioneel beheerders en student consultants. Die laatste groep zijn ambitieuze studenten die, naast hun studie in de richting van Business & IT of Informatiemanagement, kennis willen maken met de praktijk. Deze jonge en benaderbare studenten met een frisse blik helpen medewerkers bij hun dagelijkse systeemissues/vragen en vergroten hun digitale zelfredzaamheid.

Daarnaast haal je met de inzet van DigiCoaches de meest actuele kennis in huis met betrekking tot innovatieve ontwikkelingen. Denk aan PowerBI, RPA, Process Mining en Datascience.
Wat we doen

Wanneer je organisatie ondersteuning van student consultants of ervaren functioneel beheerder kan gebruiken, ben je bij DigiCoaching aan het juiste adres. Bijvoorbeeld voor tijdelijke aanvulling/vervanging op functioneel beheer, of in ondersteunende projectrollen. De duur van de inzet kan variëren van een aantal weken tot een jarenlange samenwerking.

Naast DigiCoaching bieden we ook DigiChallenges; gegamificeerde leertrajecten in groepsverband, die vaak vooraf worden gegaan door een nulmeting. Verschillende teams nemen het in competitieverband tegen elkaar op in het aanleren van nieuwe systemen en werkwijzen. Naast de funfactor en teamdynamiek zorgt het voor leereffecten die beter beklijven dan traditionele trainingsvormen!

Tot slot bieden we onze DigiToolkit; een modulair portaal met relevante informatie en toffe functionaliteit voor tijdens je digitale transitie. Denk bijvoorbeeld aan inzicht in je beheerorganisatie, softwarerelease jaarkalender, eerste hulp bij datalekken, phishing aanwijzingen, mag-ik-dit-delen App en nog veel meer!

“Ze zijn enthousiast, open, en mensen generen zich niet wanneer de studenten iets weten wat zij niet weten. Dat jonge mensen meer van ICT snappen is voor hen normaal.”

Eric de Ceuster, directeur-bestuurder Woongoed Middelburg
… over onze DigiCoaches

De voordelen:

Z  Zelfverzekerde medewerkers met meer lol in hun werk
Z  Duurzame inzetbaarheid van medewerkers
Z  Maximaal benutten van aangeschafte systemen

Z  Zelfverzekerde medewerkers met meer lol in hun werk
Z  Duurzame inzetbaarheid van medewerkers
Z  Maximaal benutten van aangeschafte systemen
Z  Financieel aantrekkelijke en flexibele versterking van de eigen I&A organisatie
Z  Jonge benaderbare student consultants met een frisse blik, die snel inzetbaar zijn
Z  Onze studenten worden ondersteund door ervaren VVA consultants en functioneel beheerders

Z  Financieel aantrekkelijke en flexibele versterking van de eigen I&A organisatie
Z  Jonge benaderbare student consultants met een frisse blik, die snel inzetbaar zijn
Z  Onze studenten worden ondersteund door ervaren VVA consultants en functioneel beheerders

Meer weten over

DIGICOACHING

Meer weten over

DIGICOACHING

Producten & Diensten

G
DigiCoaching

DigiCoaching helpt gebruikers om hun digitale vaardigheden te verbeteren en hun digitale zelfredzaamheid te vergroten. Dit naast reguliere functioneel beheertaken die vooral zijn gericht op het oplossen van problemen. DigiCoaching biedt laagdrempelige ondersteuning door (young) professionals én de inzet van een DigiPlatform met superhandige tools. Dit zorgt voor digitaal zekere medewerkers, duurzame inzetbaarheid van deze medewerkers én een beter gebruik van aangeschafte systemen.

G
Correspondentie ondersteuning
Bij de overstap op een nieuw ERP-systeem verandert er technisch veel, ook op het gebied van correspondentie. Wij ondersteunen bij het inrichten van de correspondentiemodules. Alle verschillende brieven worden geanalyseerd, omgezet en uiteraard getest, zodat ze geschikt zijn voor de nieuwe omgeving. Daarnaast verzorgen we training, zodat medewerkers zelfstandig bestaande correspondentiesjablonen kunnen onderhouden en nieuwe kunnen maken.
G
Correspondentie opschoning

We ondersteunen bij de inrichting van correspondentiemodules en het verzorgen van training gericht op het maken en onderhouden van correspondentiesjablonen. Daarnaast bieden wij incidentele ondersteuning bij het oplossen correspondentie issues en zelfs begeleiding in het volledig opschonen van de correspondentie en de achterliggende (ERP) techniek.

G
Test- en releasemanagement
Updates binnen applicaties kunnen zowel een risico als een kans vormen. Goed testen is daarom belangrijk. Structuur aanbrengen in testmanagement. Automatiseren waar mogelijk. Testen wordt weer leukt door het toevoegen van de funfactor. We nemen brede proces- en systeemkennis mee en ontzorgen gebruikers, zodat zij zich kunnen focussen op de inhoud. Met onze innovaties zijn we ook in staat om een deel van het testen te automatiseren, wat veel tijdswinst voor de organisatie oplevert.
G
DigiChallenge
Digitaal werken en online samenwerken via bijvoorbeeld MS Teams & Office365 zijn inmiddels de norm. Dat vraagt om nieuwe werkgewoontes en vaardigheden van medewerkers. De DigiChallenge bereidt medewerkers op praktische en interactieve wijze voor op digitale veranderingen. In teams gaan medewerkers verspreid over een bepaalde periode challenges aan waarmee zij spelenderwijs bekend raken met de nieuwe werkwijze. Zo geven we met inspirerende content een boost aan de adoptie van digitaal werken.
G
Office 365 gebruikerstraining
In één dagdeel doorlopen we op locatie en in de eigen Office 365 omgeving aan de hand van diverse oefeningen de belangrijkste functionaliteiten van Office 365. Vooraf bepalen we samen de exacte inhoud van de training en doen we een kwaliteitstest op de omgeving. De training wordt gegeven door onze DigiCoaches. Zij zijn helemaal thuis in werken met Office 365. Ook na de training kunnen onze DigiCoaches actief betrokken blijven voor dagelijkse ondersteuning om zo te borgen dat het geleerde in de praktijk ook wordt toegepast.
G
DigiDashboard

Dit beheer dashboard, opgebouwd in PowerBI, helpt bij structureren en automatiseren van test- en releasemanagement en vervangt het handmatig genereren van rapportages. Het dashboard toont altijd actuele en volledige informatie. Hiermee wordt het mogelijk om stakeholders tot op issue niveau te informeren over de testvoortgang, actuele incidenten, de urgentie en de impact. Het DigiDashboard is binnen één dag te implementeren en is onderhoudsvrij te gebruiken.

Benieuwd wat onze DigiCoaches voor jouw organisatie kunnen betekenen?
Zijn jullie op zoek naar ondersteuning of uitbreiding van het reguliere functioneel beheer en zien jullie de samenwerking met onze DigiCoaches wel zitten? Laat je gegevens achter en we nemen contact op om de mogelijkheden te bespreken!

8 + 9 =