logo VVA Informatisering

Digitale Vaardigheden

De digitale transitie gaat steeds sneller en is soms lastig voor gebruikers om bij te benen. Wij helpen (kern)gebruikers om hun digitale vaardigheden en zelfvertrouwen te verbeteren. Hoe? Door de inzet van DigiCoaches en het gebruik van diverse, door ons ontwikkelde, tools. Hoe digi-zeker zijn jouw collega’s?

Digitale vaardigheden verbeteren

Meer dan 80% van de Nederlanders geeft aan dat beschikken over de juiste digitale vaardigheden onmisbaar is in hun werk. Tegelijkertijd is één op de drie Nederlanders van mening zelf niet over de juiste digitale kennis en vaardigheden te beschikken om hun werk in de toekomst goed uit te kunnen voeren. Dit concludeert Salesforce op basis van Digital Skills Index 2022, waarvoor in negentien landen samen zo’n 23.000 werkenden en werkzoekenden bevraagd werden.

Genoeg reden tot zorg dus over deze zogenaamde skills gap, het verschil tussen de vaardigheden die bedrijven nodig hebben voor groei en innovatie, en de daadwerkelijke vaardigheden die hun medewerkers en potentiële nieuwe medewerkers bezitten. De verwachting is dat dit gat door de toenemende veranderingen en ontwikkelingen op het gebied I&A verder zal groeien.

Voor toekomstbestendige bedrijven en een veerkrachtige economie is het verkleinen van deze skills gap van groot belang. Simpel gezegd, hoe kleiner het gat, hoe beter. Dit maakt dat medewerkers zich continu moeten blijven doorontwikkelen op het gebied van digitale vaardigheden.

Student consultants in de rol van DigiCoach

Wij geloven dat het verander- en lerend vermogen wordt gestimuleerd door gamification en het laagdrempelig bieden van ondersteuning door onze student consultants in de rol van DigiCoach. Met ons aanbod van Digi-tools ontwikkelen medewerkers op een leuke manier digitale vaardigheden en worden ze digi-zeker. De DigiCoaches ondersteunen medewerkers actief en laagdrempelig. Op de werkvloer in hun dagelijkse praktijk en helpen zo medewerkers om zelfredzaam te worden op het gebied van digitale vaardigheden.

Producten & Diensten

G
DigiChallenge

Digitaal werken en online samenwerken via bijvoorbeeld MS Teams & Office365 zijn inmiddels de norm. Dat vraagt om nieuwe werkgewoontes en vaardigheden van medewerkers. De DigiChallenge bereidt medewerkers op praktische en interactieve wijze voor op digitale veranderingen. In teams gaan medewerkers verspreid over een bepaalde periode challenges aan waarmee zij spelenderwijs bekend raken met de nieuwe werkwijze. Zo geven we met inspirerende content een boost aan de adoptie van digitaal werken.

G
Office 365 gebruikerstraining

In één dagdeel doorlopen we op locatie en in de eigen Office 365 omgeving aan de hand van diverse oefeningen de belangrijkste functionaliteiten van Office 365. Vooraf bepalen we samen de exacte inhoud van de training en doen we een kwaliteitstest op de omgeving. De training wordt gegeven door onze DigiCoaches. Zij zijn helemaal thuis in werken met Office 365. Ook na de training kunnen onze DigiCoaches actief betrokken blijven voor dagelijkse ondersteuning om zo te borgen dat het geleerde in de praktijk ook wordt toegepast.

G
RPA foundation training

Hoe doel van deze training is om medewerkers vanuit een eerste kennismaking met RPA in staat te stellen om zelf (simpele) processen te automatiseren en robots in beheer te nemen. De training is geïnspireerd op de Developer Foundation training van UiPath. We behandelen de basis en geven inzicht in de verdere mogelijkheden van UiPath.

G
Process mining gebruikerstraining

Op basis van de huidige processen binnen jouw organisatie en de daaraan gestelde normen en KPI’s richten onze experts de process mining software in. Vervolgens trainen we gebruikers over het in gebruik nemen van deze software. We leren ze welke functionaliteiten erin zitten en hoe je door het systeem navigeert. Vervolgens lichten we toe hoe de dashboards te interpreteren en de process performance te analyseren.

Meer weten over

DIGITALE VAARDIGHEDEN

Meer weten over

DIGITALE VAARDIGHEDEN