logo VVA Informatisering

Innovatie

Blijven vernieuwen en oplossingen bedenken voor de uitdagingen van morgen is een van onze specialiteiten. Dit doen we door de kennis en het frisse brein van studenten, klanten, onze technisch consultants en business consultants uit te dagen op relevante vraagstukken uit de praktijk. Vaak levert deze vorm van co-creatie verrassende oplossingen waar klanten écht iets mee kunnen.

Ontwikkelen is veranderen

Om je als organisatie te blijven ontwikkelen is veranderen onvermijdelijk. Laat dat nou net iets zijn waar de meeste mensen moeite mee hebben. Iets wat daarbij enorm kan helpen is spelen. Weet je nog dat mams je naar binnen riep voor het eten en je baalde als een stekker dat je moest stoppen met spelen? Of hoe gefocust en bevlogen je bezig was om het volgende level van je favoriete game te bereiken? Of hoe blij en trots je kon zijn als je een wedstrijdje had gewonnen?

Gamification

Spelen zit diepgeworteld in ons als mens, dieper dan taal of cultuur*. Als we spelen leren we het snelst. Omdat we dan vaak meerdere zintuigen gebruiken en volop emotie, plezier en sociale interactie ervaren. Vanuit de evolutie gezien is dat van levensbelang: zo snel mogelijk leren om te kunnen overleven. Daarom zien we overal in de natuur kinderen spelen!
*Huizinga, 1938

De game-industrie weet dit allang. Zij beheersen het verwerken van de kennis en kunde over motivatie, aandacht, plezier en leren in hun games tot in de puntjes. Kinderen en zelfs volwassenen kunnen uren (soms dagen) de tijd vergeten en helemaal opgaan in een spelletje, omdat het ontworpen is om zolang mogelijk jouw aandacht vast te houden. En dat is waar gamification om de hoek komt kijken. Gamification gaat hierover: de kunst om game-elementen in te zetten in niet-game omgevingen, zoals op werk of school. Gamification brengt de werelden van spelen, leren en werken samen.

En in die wondere wereld van gamification is VVA-innovatisering bezig om organisaties te helpen bij de digitale transitie door het veranderen, leren en werken voor medewerkers leuker en effectiever te maken.
Let’s play!

Producten & Diensten

G
Masterclass Design Thinking

Binnen jouw organisatie aan de slag met Innovatie? Hoe haal je die creatieve ideeën nu uit hoofden van collega’s? En hoe zorg je nu dat deze ideeën ook daadwerkelijk resulteren in oplossingen? Leg maar eens aan een multidisciplinair team uit wat het probleem is. En hoe je hier de beste oplossing voor vindt! De Design Thinking methode ondersteunt je hierbij. Je leert er alles over tijdens deze masterclass.

Meer weten over

INNOVATIE

Meer weten over

INNOVATIE