logo VVA Informatisering

DigiCoach ondersteunt de beheerorganisatie van Woonkracht10! 

Afgelopen jaar heeft Woonkracht10 meerdere migraties succesvol afgerond. Een ingrijpende verandering was de migratie van Tobias-AX 2009 naar Tobias 365, een moderner en meer geïntegreerd systeem. Daarnaast heeft Woonkracht10 ook een nieuw klantportaal geïntroduceerd. Deze ontwikkelingen brengen verschillende kansen en uitdagingen met zich mee. Benieuwd naar hoe een DigiCoach van VVA Woonkracht10 hiermee ondersteunt? Lees dan vooral verder!

 
Wat is een DigiCoach?

Een DigiCoach helpt medewerkers om succesvol mee te groeien met de digitale transformatie en om nieuwe systemen optimaal te gebruiken. Een DigiCoach neemt hierbij actuele kennis mee van systemen en nieuwe innovatieve ontwikkelingen zoals AI en ontwikkelingen binnen het Microsoft platform. Wanneer jouw organisatie behoefte heeft aan een tijdelijke aanvulling of vervanging op functioneel beheer, of in ondersteunende projectrollen kan een DigiCoach ondersteuning bieden. De duur van de inzet varieert hierin vaak van aantal weken tot een jarenlange samenwerking.

De vraag van Woonkracht10

Door de verschillende ontwikkelingen van het afgelopen jaar stond Woonkracht10 voor een uitdaging. Onder andere de implementatie van Tobias 365 heeft ervoor gezorgd dat er extra behoefte was aan een functioneel beheerder die ervaring heeft met het systeem en de processen kent. Het was lastig deze rol intern te beleggen of iemand aan te trekken. Woonkracht10 heeft daarom VVA gevraagd om extra ondersteuning te bieden op het gebied van functioneel beheer en samen met de kerngebruikers een volgende stap te zetten binnen de I&A-beheerorganisatie.

Wat doet VVA bij Woonkracht10?

Onze collega Sven Bischoff ondersteunt 2 dagen in de week de gebruikers op de werkvloer en bij verschillende werkzaamheden. Een belangrijke taak is het ondersteunen bij proces optimalisatietrajecten in combinatie met de nieuwe releases. Ook houdt hij zich bezig met de doorontwikkeling van het wijzigingsbeheer en het ondersteunen van kerngebruikers in hun deels nieuwe rol.

Vanuit zijn rol als DigiCoach houdt hij zich ook bezig met het beheren van de correspondentie, het oplossen van issues en het beheren van de autorisatiematrix. Hij maakt hierbij gebruik van voorbeelden bij andere klanten die het team ondersteunt en begeleidt.

Sven vertelt: “Samen met de kerngebruikers ben ik op zoek gegaan naar optimalisatiemogelijkheden in de huidige processen van de beheerorganisatie. Dit heeft geleid tot het bepalen van een duidelijke structuur. Inmiddels hanteren we dan ook verschillende nieuwe structuren voor het release- en issue-management, maar ook voor de overleggen met kerngebruikers waardoor er gezamenlijk een solide basis is gelegd voor Woonkracht10. Hierdoor kunnen de gebruikers zich volledig bezighouden met de inhoud van het werk en hun eigen expertises. ”

Heb je ook behoefte aan deze extra ondersteuning binnen je organisatie? Neem dan contact op met Lennart Bakx via l.bakx@vva-informatisering.nl en dan kijken we samen hoe we jouw ondersteuningsvraagstuk kunnen invullen!

VVA

Ontwikkelingen | Trends

Onze eerste indrukken van Microsoft Copilot

De afgelopen maanden heeft een aantal collega's intensief gebruik gemaakt van Microsoft Copilot. En goed nieuws, waar Microsoft Copilot voorheen nog enkel in het Engels beschikbaar was, is het sinds deze week ook (bijna) volledig beschikbaar in het Nederlands! Onze collega Lennart Bakx deelt zijn ervaringen tot nu toe!

Klantcases

Lieven de Key: Een jaar na de lancering van Tobias 365

In mei 2022 ging Lieven de Key live met Tobias 365, na enkele noodzakelijke functionele uitbreidingen in juli en oktober werd het project in december overgedragen aan de beheerorganisatie. Een jaar na de lancering interviewt projectleider Eric Jansen van VVA-informatisering Jan-Kees Medik, de opdrachtgever en directeur Financiën & Bedrijfsvoering bij Lieven de Key.

Nieuws

Ontdek de wereld van AI met onze AI webinar!

​Met enthousiasme kijken we terug op een interessante AI-webinar die vol zat met waardevolle inzichten en inspirerende discussies. Tijdens deze webinar hebben we een diepgaande verkenning gemaakt van de actuele ontwikkelingen, trends en toepassingsmogelijkheden van AI. Van fundamentele theoretische principes tot praktische implementaties, we hebben de deelnemers meegenomen op een inspirerende reis door de grenzeloze wereld van kunstmatige intelligentie.