logo VVA Informatisering

Ontdek de wereld van AI met onze AI Webinar

Met enthousiasme kijken we terug op een interessante AI-webinar die vol zat met waardevolle inzichten en inspirerende discussies. Tijdens deze webinar hebben we een diepgaande verkenning gemaakt van de actuele ontwikkelingen, trends en toepassingsmogelijkheden van AI. Van fundamentele theoretische principes tot praktische implementaties, we hebben de deelnemers meegenomen op een inspirerende reis door de grenzeloze wereld van kunstmatige intelligentie.

]]Het begrijpen en toepassen van AI

Het webinar bood een dieper inzicht in de theorie achter AI en de praktische toepassingen ervan. Onze sprekers hebben de beginselen en basis  van AI-systemen, zoals machine learning, helder uiteengezet. Tijdens het webinar hebben we ook uitgebreid gesproken over de huidige laagdrempeligheid in het AI-landschap. Deze ontwikkeling maakt het namelijk veel gemakkelijker voor zowel individuen als organisaties om AI-toepassingen te gebruiken, zonder uitgebreide IT-kennis te hebben. Zo presenteerden de sprekers geavanceerde AI-systemen zoals ChatGPT, een systeem dat in staat is natuurlijke taal te begrijpen en te genereren. Deze technologie opent de deuren naar verbeterde klantenservice, gepersonaliseerde interacties en efficiënte contentgeneratie. Tevens werd ook Synthesia gedemonstreerd, een AI-platform dat levensechte video’s met virtuele presentatoren kan maken. Met deze indrukwekkende voorbeelden werd de veelzijdigheid en het potentieel van AI benadrukt, wat zowel voor onze deelnemers als voor ons als VVA zelf veel ontwikkelingsmodelijkheden biedt. Zo zijn wij zelf bijvoorbeeld bezig met het ontwikkelen van een AI-chatbot voor Whatsapp, waarmee we automatisch gegenereerde antwoorden op basis van een dataset kunnen bieden. Dit stelt ons in staat om onder andere klantvragen efficiënter en effectiever te beantwoorden en op te lossen.

Inzichten en ervaringen 

De interactie en discussie met de deelnemers was van grote waarde tijdens het Webinar. Via stellingen en de chat kregen de deelnemers de gelegenheid om hun visies te delen en vragen te stellen. Deze levendige uitwisseling creëerde een waardevol platform voor het delen van inzichten en het verkennen van diverse perspectieven. Tijdens de interactie werden belangrijke kwesties rondom AI aangestipt, zoals het gebruik van AI binnen organisaties en de impact ervan op bestaande werkmethoden. Ook werden er interessante discussies gevoerd over de betrouwbaarheid van AI en de toegevoegde waarde die het kan bieden. Deze discussies stimuleerden de deelnemers om kritisch na te denken over de implicaties en uitdagingen die gepaard gaan met het gebruik van AI. Ethische vraagstukken, transparantie en verantwoordelijkheid bij het implementeren van AI-technologieën kwamen daarbij uitgebreid aan bod. Door deze diverse perspectieven te verkennen, werden nieuwe inzichten verworven en werden deelnemers aangemoedigd om de rol van AI in hun eigen organisaties en industrieën te overwegen.

Herbeleef de AI-Webinar

Heb je het AI webinar gemist of wil je het graag opnieuw bekijken? Dan hebben we goed nieuws! De opname van het webinar is nu beschikbaar op ons YouTube-kanaal, zo kan iedereen de Webinar nogmaals bekijken en de inhoud op eigen tempo verkennen. Klik bovenaan de video of op deze link om direct toegang te krijgen tot de opname van het webinar.

Mocht je na het bekijken van de opname meer willen weten over AI of specifieke toepassingen ervan binnen jouw organisatie, neem dan contact met ons op. Ons team staat klaar om je te voorzien van aanvullende informatie en je verder te begeleiden in het verkennen van de kansen en mogelijkheden die AI voor jouw organisatie biedt.

 

VVA

Ontwikkelingen | Trends

Onze eerste indrukken van Microsoft Copilot

De afgelopen maanden heeft een aantal collega's intensief gebruik gemaakt van Microsoft Copilot. En goed nieuws, waar Microsoft Copilot voorheen nog enkel in het Engels beschikbaar was, is het sinds deze week ook (bijna) volledig beschikbaar in het Nederlands! Onze collega Lennart Bakx deelt zijn ervaringen tot nu toe!

Klantcases

Lieven de Key: Een jaar na de lancering van Tobias 365

In mei 2022 ging Lieven de Key live met Tobias 365, na enkele noodzakelijke functionele uitbreidingen in juli en oktober werd het project in december overgedragen aan de beheerorganisatie. Een jaar na de lancering interviewt projectleider Eric Jansen van VVA-informatisering Jan-Kees Medik, de opdrachtgever en directeur Financiën & Bedrijfsvoering bij Lieven de Key.